Українські вчені-юристи взяли участь в словацькій міжнародній науково-практичній конференції з права

Українські вчені-юристи взяли участь в словацькій міжнародній науково-практичній конференції з права

2867

Центром українсько-європейського наукового співробітництва в рамках наукової співпраці зі словацьким Університетом Данубіус 28–29 жовтня 2016 року на базі юридичного факультету Янко Єсенського словацького університету була проведена Міжнародна науково-практична конференція на тему «Пріоритетні завдання та стратегії розвитку юриспруденції у світовій науці».

Не зважаючи на те, що Університет Данубіус знаходиться у невеликому місті Словацької Республіки Сладковічево, він визнаний як міжнародний університет, який є відкритим і стимулюючим середовищем для постійного обміну ідеями та цінностями. Університет сприяє розвитку знань та інновацій, забезпечуючи унікальний досвід навчання, дослідження та розробки. В даний час на базі Університету функціонують три факультети – юридичний факультет, факультет соціальних досліджень та факультет державної політики та публічного управління.

До участі в Міжнародній науково-практичні конференції «Пріоритетні завдання та стратегії розвитку юриспруденції у світовій науці» були запрошені науковці, аспіранти, студенти ВНЗ та науково-дослідних установ, а також практичні працівники, які активно займаються науковими дослідженнями у сфері юриспруденції. Близько 200 учасників зі всієї України виявили інтерес та бажання взяти участь у цьому заході.

Учасниками конференції було підготовлено матеріали за різними напрямами юридичної науки, а саме: теорія та історія держави і права, філософія права; конституційне право; цивільне право та процес, міжнародне приватне право; господарське право та процес; трудове право; земельне, аграрне право; адміністративне право та процес; фінансове право; кримінальне право та кримінологія; кримінальний процес та криміналістика; міжнародне публічне право, право Європейського Союзу.

По завершенню заходу Центром українсько-європейського наукового співробітництва була здійснена підготовка збірників матеріалів конференції. Усіх учасників з України було забезпечено збірником тез та сертифікатом, завіреним печаткою Університету Данубіус, який підтверджує участь у роботі наукової конференції (конгресу, симпозіуму, семінару), проведеної у країні, що входить до ЄС, відповідно до 5.4 Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 14 січня 2016 року № 13.

Поширити