Успішно пройшла VI Всеукраїнська науково-практична конференція «Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних...

Успішно пройшла VI Всеукраїнська науково-практична конференція «Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних органів»

431

За всебічної підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва 26 травня у Криворізькому навчально-науковому інституті Донецького державного університету внутрішніх справ відбулася VI Всеукраїнська науково-практична конференція «Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних органів». Захід провели у змішаному форматі: офлайн та онлайн.

До складу організаційного комітету наукового заходу входили:

декан факультету № 2 з підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності КННІ ДонДУВС, кандидат юридичних наук, доцент Дмитро Олексійович Пилипенко;

завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін факультету № 2 з підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності КННІ ДонДУВС, доктор юридичних наук, професор Тимур Олександрович Лоскутов;

завідувачка кафедри державно-правових дисциплін факультету № 2 з підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності, КННІ ДонДУВС, кандидат економічних наук, доцент Булгакова Олена Валеріївна;

завідувачка кафедри цивільного та господарського права факультету № 2 з підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності КННІ ДонДУВС, кандидат юридичних наук, доцент Ганна Миколаївна Устінова-Бойченко;

голова юридичної клініки «Захисник», доцентка кафедри державно-правових дисциплін факультету № 2 з підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності КННІ ДонДУВС, кандидат юридичних наук, доцент Катерина Олександрівна Нестеренко.

На початку конференції учасників привітав директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він висловив свою підтримку та наголосив на актуальності конференції та необхідності працювати й обговорювати такі важливі теми, які стосуються прав людини.

Далі відбулось безпосередньо планетарне засідання, де науковці представили всім присутнім результати своїх досліджень з теми наукової події. На конференції були порушені такі питання, як конституційні та міжнародно-правові механізми та гарантії забезпечення прав людини; дотримання прав і свобод людини; адміністративно-правове забезпечення реалізації прав і свобод людини у сфері публічної влади; захист прав, свобод та законних інтересів особи у сфері економічної безпеки; проблеми захисту прав людини в цивільних, господарських, трудових правовідносинах, правовідносинах із соціального забезпечення та захисту.

Наприкінці конференції відбулось підбиття підсумків конференції, де організатори подякували присутнім за продуктивну роботу та співпрацю.

Поширити