Успішно проведена лекція про STEM-обладнання

Успішно проведена лекція про STEM-обладнання

662
Сьогодні, 21 жовтня, відбулася третя із чотирьох лекцій про STEM-освіту на платформі ZOOM. Лектором на цій онлайн-зустрічі був Сіпій Володимир Володимирович – кандидат педагогічних наук, провідний науковий співробітник відділу біологічної, хімічної та фізичної освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України.
Науковець захоплюється вивченням особливостей формування політехнічного складника предметної компетентності учнів основної школи з фізики (його кандидатська дисертація стосувалася цієї тематики). Водночас Володимир Володимирович досліджує питання розроблення підручників із фізики, їх вплив на зацікавлення учнів цією наукою та введення новітніх освітніх технологій у школах.
Тема сьогоднішньої лекції – «Комплексне використання обладнання STEM-кабінету». Наш спікер за сумісництвом є вчителем фізики та інформатики Спеціалізованої школи № 2 Подільського району м. Києва, а отже, цілком логічно, що його цікавить нове технологічне оснащення у процесі навчання. Адже, як усі ми добре пам’ятаємо зі шкільних років, можливість проводити експерименти на уроках фізики вкрай важлива, однак, на жаль, із цим часто виникають проблеми. Лектор сьогодні поділився з усіма враженнями від освітніх нововведень. Так, за допомогою обладнання для експериментів і спостережень учні зможуть проводити досліди та спостерігати за фізичними процесами (наприклад, за явищами електромагнетизму), а інтерактивна панель допоможе побачити рух частинок під час цього процесу завдяки демонстрації профільної 3D-анімації на екрані. Так само можна вивчати інші процеси у фізиці – явища механіки, світла, звуку тощо. Результати експериментів легше продемонструвати завдяки інтерактивним технологіям, це підвищить рівень засвоєння навчального матеріалу.
Отже, Володимиру Володимировичу на сьогоднішньому лекційному занятті вдалося довести, що необхідно продовжувати розвивати STEM-освіту у школах.
Нагадуємо, що 22 жовтня о 15.00 відбудеться остання онлайн-лекція.
До зустрічі в ZOOM!
Поширити