Успішно відбулась шоста онлайн-лекція у межах науково-педагогічного стажування з культурології, мистецтвознавства та...

Успішно відбулась шоста онлайн-лекція у межах науково-педагогічного стажування з культурології, мистецтвознавства та музикознавства

1923

Український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа Довженко Олександр Петрович колись сказав гарні слова: «Українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава». І це, дійсно, так! Саме в ній закарбована вся сутність нашого українського народу!

27 листопада 2020 року у межах науково-педагогічного стажування з культурології, мистецтвознавства та музикознавства успішно пройшла шоста онлайн-лекція на платформі ZOOM на тему «Musical Ukrainian studies: historical, theoretical and educational-pedagogical measurements».

Чи знаєте Ви які були передумови для виникнення української пісенності? Які жанри побутували в ті чи інші часи? Коли виникла професійна музична культура на теренах України? Які особливості української мелодії? Чи існували українські музичні «гуртки»? Які є відомі представники українського музичного мистецтва? Чи існують якісь правила для створення чи виконання музичного твору? Яка роль музичного слова в українському суспільстві? На ці та на інші питання відповів наш сьогоднішній незрівнянний спікер – доктор мистецтвознавства, професор Харківського державного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Драч Ірина Степанівна, яка є автором більше 100 публікацій! З яким неймовірним захватом Драч Ірина Степанівна розкрила тему музичної україністики, про що свідчать Ваші коментарі:

Михайло Віхляєв:  Пані Ірино, щиро дякуємо за Вашу підтримку заходу!!!

Gabriella Astalosh: Щиро дякую за лекцію!!!!

Віра Артем’єва: Ірино Степанівно, щиро дякую за цікаву і змістовну лекцію!

Oksana Serhiieva: Вельмишановна Ірино Степанівно, дякую Вам за дуже цікаву й пізнавальну лекцію, що актуалізувала семантику базових вимірів музичної україністики!

Natalia Selezneva: Щиро дякую за цікаву лекцію!

Olga Chebotarenko: Дякую, дуже цікаво!

Incognito: Щира вдячність за такий фундаментальний погляд на історію музичної україністики, дуже багато нової та цікавої інформації.

Ольга Лігус: Дякую шановній Ірині Степанівні за інноваційний підхід до трактування глобальних понять! Абсолютно солідарна із запитаннями та ремарками шановної Олександри Іванівни. Наукова дискусія відбулася на високому рівні!

Александра Сапсович: Дуже дякую за лекцію!

Ознайомитись із цією онлайн-лекцією Ви можете за посиланням на нашому офіційному YouTube-каналі.

Щиро дякуємо всім учасникам, хто взяв участь у заході!

Поширити