В рамках міжнародного співробітництва відбулася зустріч представників ЦУЄНС з керівництвом Північного університетського...

В рамках міжнародного співробітництва відбулася зустріч представників ЦУЄНС з керівництвом Північного університетського центру у Бая-Маре

1426

В рамках розширення міжнародних науково-практичних заходів з університетами Європи, 11 жовтня 2019 року директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри конституційного права та порівняльного правознавства ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Бєлов Дмитро Миколайович та координатор центру з питань наукових заходів та проектів у Румунії, старший викладач кафедри класичної та румунської філології ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Дацьо Тарас Омелянович відвідали м. Бая-Маре (Румунія). Було проведено зустріч із керівництвом Північного університетського центру у Бая-Маре (Centrul Universitar Nord din Baia Mare).

Північний університетський центр у Бая-Маре – філія у місті Бая-Маре Технічного університету Клуж-Напока (Румунія). Повністю інтегрований у життя міжнародної академічної спільноти, технічний університет підтримує міжнародний обмін науковими цінностями. Ця тенденція простежується у більш ніж 200 міжвузівських та міжнародних угодах про співпрацю. Відкриття європейського і світового простору освіти і науки є однією з головних цілей університету. Галузі наукових досліджень представлені в широкому діапазоні: від інженерії до фундаментальних, соціально-гуманітарних наук та мистецтвознавства.

Під час зустрічі обговорювалися ряд важливих спільних науково-практичних заходів, серед яких було домовлено про проведення очно-заочного стажування до кінця 2019 року для науковців з України. Крім того, декан філологічного факультету проф. Іоан Мирча Фаркаш (conf.univ.dr. Ioan Mircea Farcaş) висловив пропозицію про необхідність здійснення спільних наукових публікацій в українських та румунських наукових фахових виданнях.

Також було домовлено про можливість приїзду викладачів та науковців з Північного університетського центру у Бая-Маре до ВНЗ України з лекціями щодо системи освіти та науки, університетської роботи в Румунії.

Поширити