Відбулась II Міжнародна наукова конференція «Людина, кримінологія, наука»

Відбулась II Міжнародна наукова конференція «Людина, кримінологія, наука»

313

24 березня 2023 року в Палаці Республіки міста Кишинів (Республіка Молдова) відбулась II Міжнародна наукова конференція «Людина, кримінологія, наука».

Конференція була присвячена 40-річчю діяльності в галузі освіти й науки та 65-річчю життя кримінолога Валерія Бужора.

Валерій Бужор – доктор права, професор, президент Незалежної Кримінологічної Асоціації Республіки Молдова, ректор Інституту кримінального права та прикладної кримінології. Валерій Бужор опублікував 160 наукових та методичних праць, з яких 50 книг. Також є автором та співавтором перших у Республіці Молдова підручників та навчальних посібників з кримінального права, кримінології, теорії права, кримінологічної статистики та кримінологічної безпеки. Кримінолога Валерія Георгійовича Бужора вибрано Почесним професором Кримінологічного інституту (Республіка Молдова), Ізмаїльського інституту водного транспорту (Україна), Академії МВС Росії (Волгоград).

Участь у конференції у офлайн-режимі взяли понад 80 науковців з Молдови, Румунії, України, керівники правоохоронних органів  та Міністерства освіти і науки Республіки Молдова.

На урочистому відкритті з вітальним словом до учасників конференції звернулася директор видавництва юридичної літератури «Юридика», доктор юридичних наук, адвокат, старший дослідник Катерина Володимирівна Головко.

Під час конференції учасники мали можливість обговорити нові наукові підходи до проблеми злочинності та запобігання їй.

Поширити