Відбулась лекція, присвячена академічній доброчесності в умовах дистанційного навчання

Відбулась лекція, присвячена академічній доброчесності в умовах дистанційного навчання

670

Сьогодні, 24 травня, пройшла третя з чотирьох онлайн-лекцій  всеукраїнського підвищення кваліфікації «Освітній процес в умовах воєнного стану в Україні» на платформі ZOOM. Спікером цього наукового заходу виступила Галина Олексіївна Ульянова – доктор юридичних наук, професор, проректор з навчальної роботи Національного університету «Одеська юридична академія».

До поля наукових інтересів дослідниці входять авторське право та захист прав інтелектуальної власності. Зокрема, її докторська дисертація має назву «Методологічні проблеми цивільно-правового захисту прав інтелектуальної власності від плагіату». Унікальність наукового доробку Галини Олексіївни полягає в тому, що вона була першою в Україні, хто комплексно зміг дослідити проблеми захисту прав інтелектуальної власності від плагіату. Ученій належить авторство понад 100 наукових праць.

Тема сьогоднішнього лекційного заняття перекликається з науковими уподобаннями лекторки – «Академічна доброчесність в умовах дистанційного навчання». Необхідність у тому, як забезпечити перевірку того, чи справді студенти писали наукові роботи самостійно, з’явилась ще два роки тому, коли вперше довелося перейти на дистанційне навчання внаслідок карантину, спричиненого пандемією Covid-19. Процес такого виду освітньої діяльності все вдосконалювався і вдосконалювався. Зрозуміло, що зараз, у час повномасштабної українсько-російської війни, навчальні заклади нашої країни працюють дистанційно. Однак, незважаючи на воєнний стан, виші намагаються надати максимум, який можуть у таких умовах, тому і прагнуть, аби здобувачі отримали достатній рівень знань і вмінь. Саме тому так важливо звертати увагу на академічну доброчесність студентів. Лекторка розповіла, яким чином викладачі ВНЗ можуть це зробити.

Підбиваючи підсумок, можна відзначити, що всі учасники заходу уважно та із зацікавленням слухали доповідачку та дискутували за темою лекції.

Нагадуємо, що наступна лекція в межах підвищення кваліфікації буде проведена 31 травня, о 14.30.

До зустрічі на онлайн-лекціях у ZOOM!

Поширити