Відбулась лекція, присвячена науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з хорової творчості

Відбулась лекція, присвячена науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з хорової творчості

682

29 травня 2023 року проведена онлайн-лекція у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з хорової творчості. Нагадуємо, що це четверта із восьми онлайн-лекцій запланованого курсу, що триває з 22 травня до 2 липня включно.

Сьогодні відбулась творча зустріч з кандидатом мистецтвознавства, доцентом кафедри хорового диригування Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, керівником студентського хору, головним хормейстером Одеського національного театру опери та балету Валерієм Йосиповичем Регрутом. Він бере активну участь у концертній діяльності творчих колективів (хору, симфонічного оркестру, духового оркестру) як хормейстер, симфонічний диригент та вокаліст. Брав участь у конкурсах, фестивалях, концертах як в Україні, так і за кордоном. Також підготував десятки концертних програм.

Лекція була присвячена темі «Оперні сцени у класі з хорового диригування».

Сьогоднішнє спілкування відбувалось у прямій трансляції у малій залі Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової. Усі слухачі мали змогу бути присутніми на майстер-класі від Валерія Йосиповича. Від себе він привітав учасників, висловив приємне враження, що тема хорового диригування цікавить багатьох людей. Також додав, що, на його погляд, виховати хормейстра диригента – це дуже важка справа. Перш за все у вихованні хорового диригента є дуже важлива робота над технікою диригування. Тому у сьогоднішньому майстер-класі лектор акцентує увагу саме на техніці диригування. Далі у прямій трансляції відбувся урок з хорового диригування на прикладі виконання оперних сцен студентами 2-го та 4-го курсів в Одеській консерваторії.

Наступна лекція відбудеться 30 травня, о 10:00.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити