Відбулась лекція в межах проведення суміжних науково-педагогічних стажувань, які були організовані  Балтійською...

Відбулась лекція в межах проведення суміжних науково-педагогічних стажувань, які були організовані  Балтійською міжнародною академією

465

17 квітня 2023 року відбулась лекція в  межах науково-педагогічних стажувань, організатором яких була Балтійська міжнародна академія.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв, привітавши учасників науково-педагогічного стажування.

Лектором цього заходу був  Гершон Бреслав, доктор психологічних наук, асоційований професор Балтійської міжнародної академії. Він є автором понад 100 наукових робіт, широко відомої монографії «Емоційні особливості формування особистості в дитинстві: норма і відхилення» та підручника «Психологія емоцій».

Гершон Бреслав виступив з темою «Емоційний інтелект: як розпізнавати емоції та керувати ними».

Нині кожен з нас хоча б один раз стикався з рекомендаціями щодо розвитку емоційного інтелекту, ця навичка входить до топ-10 soft skills, які актуальні як на роботі, так і в особистому житті. Розвиваючи свій емоційний інтелект, ми стаємо уважнішими до себе, своїх відчуттів, бажань і потреб, водночас це дозволяє нам краще розуміти інших людей, відчувати їхні потреби, мотиви, поведінку.

У ході сьогоднішньої лекції лектор розглянув такі питання, як:

  • класифікація емоційних явищ;
  • функції емоції;
  • емоції та пізнання;
  • розвиток емоційної компетентності (Каролін Саарні, 1999);
  • покращення емоційної компетентності тощо.

Таким чином, учасники онлайн-лекції змогли почерпнути для себе багато важливої інформації, яка знадобиться їм у майбутньому.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу!

Поширити