Відбулась лекція з музичного мовознавства

Відбулась лекція з музичного мовознавства

490

У наш непростий воєнний час треба продовжувати розвивати науку та освітню систему, адже наш підступний ворог тільки і чекає на те, що ми здамося не тільки на фронті, а й в інших сферах. Як мінімум, з цієї причини ми маємо залишатись сильними і далі займатись своєю справою. Тим паче, якщо це стосується питань культури, зокрема музики, адже це джерело перезарядки, відпочинку та натхнення у мирний час, а у воєнних реаліях музичне мистецтво відіграє особливу роль, оскільки здатне підняти бойовий дух. З цією метою Центр українсько-європейського наукового співробітництва проводить науково-педагогічне стажування з культурології «Нові напрями та форми організації освітнього процесу в галузі музикознавства та культурології».

Сьогодні, 25 листопада, відбулась перша з п’яти онлайн-лекцій у межах цього наукового заходу.

До вступного слова долучився Михайло Юрійович Віхляєв – директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор. Він привітав учасників онлайн-лекції та побажав плідної роботи та наснаги.

Лектором сьогоднішньої онлайн-зустрічі була доктор мистецтвознавства, професор, проректор з наукової роботи Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової Олександра Іванівна Самойленко.

Учена захоплюється вивченням семантичної типології музики, інноваціями в галузі методології сучасного гуманітарного знання, музичною культурологією та психологією мистецтва. Олександра Іванівна є автором понад 100 наукових праць, бере участь та займається організацією загальноукраїнських і міжнародних конференцій.

Тема її лекції – «Музичне мовознавство в компендиумі сучасних людинознавчих наук». Лекція була змістовною та цікавою. 

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 2 грудня, о 15.00.

Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити