В УжНУ відбулась Міжнародна наукова конференція з питань світової економіки та цивілізаційного...

В УжНУ відбулась Міжнародна наукова конференція з питань світової економіки та цивілізаційного поступу в умовах поліструктурних змін

203

В Ужгородському національному університеті сьогодні відбулась Міжнародна наукова конференція «Світова економіка та цивілізаційний поступ в умовах поліструктурних змін: економіко-технологічні, ресурсні, політико-правові, безпекові та соціальні фактори». Співорганізаторами конференції стали ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (факультет міжнародних економічних відносин), Економічний університет у Братиславі (факультет міжнародних відносин), Університет Олександра Дубчека в м. Тренчин, Університет м. Орадя (факультет міжнародних відносин), Національний інститут стратегічних досліджень, Центр українсько-європейського наукового співробітництва, Міжнародний центр правових та економіко-соціальних досліджень країн центрально-східної Європи КУП НАН України у м. Ужгород, Українська асоціація економістів-міжнародників, Академія політико-правових наук України.

Офіційне відкриття конференції розпочалося з вітального слова декана факультету міжнародних економічних відносин ДВНЗ «Ужгородський національний університет», професора, доктора політичних наук,  Палінчака Миколи Михайловича. Відкриваючи конференцію, декан побажав усім плідної роботи, конструктивних дискусій, а тим, хто приїхав на Закарпаття, – гарних вражень від перебування на нашій благословенній землі і щасливого повернення додому.

Далі до вітань приєднався директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, професор кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет», професор, доктор юридичних наук, Віхляєв Михайло Юрійович. У своїй промові Михайло Юрійович підкреслив важливість та честь бути залученим до цього потужного заходу та подякував за співпрацю.

Участь у міжнародній науковій конференції взяли науковці, аспіранти, студенти закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, а також практичні працівники, які активно займаються науковими дослідженнями в галузі економіки, міжнародних відносин, політології.

Робота конференції відбувалася за такими секціями: «Світове господарство і міжнародні економічні відносини»; «Гуманітарні науки в контексті глобалізаційних викликів»; «Україна в сучасних глобальних політико-правових процесах».

Наукові виклади й дискусії учасників конференції стосувалися таких питань, як:

  • Державна підтримка у цифровому секторі.
  • Секторальна структура економіки та торгівлі країн «Великої сімки» у вимірі глобальних викликів ХХІ століття.
  • Загрози, що створюють іноземні субсидії для економіки Європейського Союзу.
  • Злочинність у сфері господарської діяльності: кримінально-правові та безпекові фактори.
  • Модернізація екологічного оподаткування в Україні в контексті євроінтеграційних процесів.
  • Передумови інтеграції України до ЄС та НАТО.
  • Вплив науково-технічного прогресу на міжнародну торгівлю та логістику.
  • Екологічний ефект реалізації схем компенсації втрат екосистем.
  • Фінансове планування на підприємстві.
  • Глобальні виклики банківської системи в сучасних умовах.
  • Аналіз впливу еміграції з України на стан її платіжного балансу.
  • Новітні детермінанти попиту на міжнародному ринку послуг ІТ-аутсорсингу тощо.

В цілому, конференція пройшла у форматі жвавого обговорення нагальних проблем світової економіки та цивілізаційного поступу в умовах поліструктурних змін.

Завершили конференцію підсумковим засіданням, де резюмували роботу секцій і затвердили ухвалу.

Усі учасники конференції будуть забезпечені електронним збірником тез конференції та сертифікатом про участь.

Поширити