Відбулась перша лекція у межах підвищення кваліфікації з Meta skills

Відбулась перша лекція у межах підвищення кваліфікації з Meta skills

266

13 травня розпочався онлайн-курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Meta skills (тонкі навички) у роботі освітян та науковців». Захід організовано за ініціативою Полтавського державного аграрного університету та за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв.

Наступною слово взяла керівник Навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Полтавського державного аграрного університету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Юлія Вакуленко.

Спікером сьогоднішньої лекції був старший викладач кафедри маркетингу, фахівець дорадчої служби Полтавського державного аграрного університету, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, кандидат сільськогосподарських наук, Ігор Лядський. Під час лекції, що мала назву «Що таке Meta skills», лектор розповів, що Meta Skills, або мета-навички – це вміння, що дають можливість досягати результатів у будь-якій діяльності. Вони можуть здатися схожими на софт скіли, але це тільки на перший погляд. Це база для розуміння того, як освоювати софт скіли. Спікер навів п’ять meta skills для успіху в новій епосі, такі як: навчання, погляд на перспективу, соціальний інтелект, дизайн-мислення та стійкість. В лекції було розкрито такі питання, як: мотиваційна схема розвитку особистості, саморозвиток, книги та кар’єра, навички 4.0 у давньої людини, приклади геніальності наших предків, теорія множинного інтелекту, гармонія тіла та розуму, питання самоменеджменту та самоактуалізації тощо.

Отже, в ході лекції учасники розібрали, що таке meta skills і чому вони такі важливі в сучасному світі. Адаптивність, креативність, самосвідомість, пошук мети та визначення больових точок — це основні метанавички, якими повинен володіти фахівець, якщо він хоче бути успішним і затребуваним. Радимо не забувати про розвиток soft skills, адже вони також відіграють важливу роль у побудові кар’єри.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 20 травня о 14.30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити