Відбулася друга онлайн-лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з резильєнтності

Відбулася друга онлайн-лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з резильєнтності

509

Проведена друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Формування резильєнтних компетентностей здобувача освіти в період трансформацій, сучасних викликів та кризових станів суспільства», організаторами якого є Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером сьогоднішнього заходу була Жиляк Наталія Вікторівна – кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут». Вона представила лекцію на тему «Формування психологічної стійкості: техніки самодопомоги у важкі часи».

У своїй лекції Наталія Вікторівна підкреслила, що зараз ми всі переживаємо темні часи. Важка війна та страшні вчинки ворога руйнують не лише наші будинки, райони та міста, але й нашу психіку. Ми втратили почуття безпеки та не можемо будувати плани на майбутнє. Ми живемо в умовах тотальної невизначеності, і це страшенно виснажує. Але, як би складно не було нам у це повірити, життя триває та ставить перед нами нові виклики.

У ході лекції було проаналізовано стресостійкість як психологічний феномен, визначено складники стресостійкості та механізми її формування, а також розглянуто конкретні способи формування стресостійкості в умовах війни.

Завдяки корисній і пізнавальній лекції Наталії Вікторівни Жиляк слухачі отримали знання про особистісну стресостійкість та її значення для підтримання психологічного благополуччя людини, мали змогу сформувати вміння працювати над розвитком власної стресостійкості та навички формування стресостійкості у своїх учнів і студентів.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації буде проведена 27 липня о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити