Відбулася друга онлайн-лекція в рамках підвищення кваліфікації з корекційної педагогіки

Відбулася друга онлайн-лекція в рамках підвищення кваліфікації з корекційної педагогіки

553

1 березня відбулась друга з трьох онлайн-лекцій, які передбачені в рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Засоби і прийоми, які сприяють розвитку й комунікації педагогів та дітей з особливими освітніми потребами» на платформі Zoom. Організаторами наукового заходу є Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором сьогоднішнього наукового заходу була Тетяна Миколаївна Швалюк – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Тема її лекції мала назву «Альтернативні і додаткові засоби комунікації у корекційній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Метою цієї лекції було висвітлення сучасних систем та візуальних засобів альтернативної і додаткової комунікації та їх застосування в розвитку мовлення дітей і дорослих, які мають порушення мовленнєвого та інтелектуального розвитку. За даними лекторки, кількість людей, які мають мовленнєві порушення та внаслідок цього утруднення комунікативної діяльності, неухильно збільшується з кожним роком. Ця тенденція у виявленні порушень навичок комунікації може бути викликана низкою причин: генетичних, медичних, соціальних, психологічних та педагогічних. Також зазначила, що у суспільстві збільшення відсотка осіб, які мають порушення мовленнєвого розвитку, співпадає зі зростанням показників підвищення якості проведення медичної, психологічної та педагогічної діагностики.

Ми нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 8 березня, о 14:30.
Зустрінемось у Zoom!

Поширити