Відбулася лекція, присвячена «цифровій адженді» в закладах освіти

Відбулася лекція, присвячена «цифровій адженді» в закладах освіти

830
Сьогодні в ZOOM відбулася друга лекція, присвячена STEM-освіті, у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації у сфері освіти. Сьогоднішньою лекторкою була Кузьменко Ольга Степанівна – докторка педагогічних наук, доцентка, професорка кафедри фізико-математичних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету, а також старша наукова співробітниця відділу інформаційно-дидактичного моделювання Національного центру «Мала академія наук України».
Учена займається проблемами розвитку й покращення методики викладання фізики у школах та закладах вищої освіти, особливостями введення технологічних засобів в освітній процес, удосконаленням українських педагогічних підходів та, звісно, STEM-освітою – у науковиці є праці про цю модель навчання.
Сьогоднішня лекція мала назву «Створення інноваційного освітньо-наукового STEM-середовища в контексті цифрової адженди України». Отже, що таке «цифрова адженда України»? Це проєкт, який був створений у 2016 році та спрямований на розвиток і стимулювання внутрішніх ринків споживання, упровадження й виробництво цифрових технологій на найближчі 3 роки. Щодо представленої лекції тема «цифрового стрибка» стосується тільки змін і вдосконалення закладів освіти. Ольга Степанівна на онлайн-зустрічі розповіла про досягнення цього проєкту, а вони і справді є, адже STEM-освіта впевнено починає замінювати застарілі освітні підходи. Як уже було зазначено в минулій лекції, у різних містах України поступово з’являється необхідне технічне оснащення для забезпечення введення якісно нової освітньої програми.
Отже, Ольга Степанівна на ZOOM-конференції підсумувала досягнення проєкту «цифрової адженди України» для навчальних закладів.
Вдячні всім учасникам за активну участь та нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 21 жовтня о 15.00.
Зустрінемося на наступній лекції в ZOOM!
Поширити