Відбулася лекція в межах науково-педагогічного стажування із суспільних наук

Відбулася лекція в межах науково-педагогічного стажування із суспільних наук

1188

Викладання суспільних наук упродовж усієї історії людства змінюється, оскільки залежить від течій, настроїв суспільства та політичних режимів держави. Одні погляди залишаються, інші трансформуються, а ще інші підлягають жорсткій критиці. Які ж методики викладання історії, соціології, філософії та політології зараз актуальні не лише в Україні, а й за кордоном? Відповідь на це запитання мають учасники науково-педагогічного стажування «Сучасна методика викладання політичних, історичних, філософських і соціологічних наук у вищій школі України та країн Балтії».

Сьогоднішнім лектором був Олег Никифоров – доктор психологічних наук, доцент Балтійської міжнародної академії (Латвійська Республіка). Науковець викладає курс загальної психології, соціальну психологію, психологію особистості, психодіагностику, педагогіку, християнську антропологію, гнесеологію та судову психіатрію. Учений займається вивченням християнської психології, практикує методики цього напряму у своїй професійній діяльності. Окрім цього, він проводив дослідження з етнопсихології – визначив етнічні стереотипи латишів та росіян.

Тема сьогоднішньої лекції має назву «Особливості викладання дисциплін гуманітарного циклу  в Латвійській Республіці». Олег Никифоров розповів про те, як викладають  гуманітарні дисципліни у вищих навчальних закладах Латвії.  Учасники онлайн-зустрічі мали унікальну нагоду дізнатися про латвійський досвід викладання, зробити його аналіз та порівняти з відповідним українським досвідом.

Отже, лекція була важливим компонентом у науково-психологічному стажуванні, усі присутні на заході активно себе проявили.

Онлайн-лекцію можна переглянути на нашому офіційному Youtube-каналі за посиланням.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу!

Поширити