Відбулася лекція з публічного управління та адміністрування

Відбулася лекція з публічного управління та адміністрування

1320

Публічне управління та адміністрування – це діяльність органів державної влади, тобто фундамент, на якому будується, розвивається й укріплюється держава. Працівники цієї сфери мали можливість узяти участь у науково-педагогічному стажуванні «Інноваційні підходи до оптимізації освітньої системи підготовки фахівців у галузі публічного управління й адміністрування в Україні та країнах Балтії».

Сьогодні, 24 листопада, у межах цього наукового заходу відбулася лекція на платформі ZOOM. Розпочався захід зі вступного слова директора Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктора юридичних наук, професора Віхляєва Михайла Юрійовича. Він подякував колегам із Балтійської міжнародної академії за співпрацю й активну участь та наголосив на важливості співробітництва із зазначеним вищим навчальним закладом.

Спікером онлайн-зустрічі був Раймонд Рубловскіс – лектор Балтійської міжнародної академії (Латвійська Республіка). Сьогоднішній доповідач є радником начальника поліції Латвії, раніше він був представником Латвії у вищому військовому командуванні НАТО, командиром військової поліції та головою служби безпеки Президента Латвійської Республіки та Сейму.

У лекції, що мала назву «Підготовка фахівців у сфері публічного управління в Латвійській Республіці», доповідач надав широке трактування поняття «публічне управління» як організації виконання законів і нормативно-правових актів, здійснення розпорядження ресурсами загальнодержавної власності задля розвитку соціальної та економічної політики в державі. Також він наголосив на важливості підготовки кваліфікованих кадрів у цій сфері, що має на меті забезпечення належного функціонування держави. Раймонд Рубловскіс поділився досвідом, як це вдається здійснити в Латвії, і визначив особливості навчання майбутніх держслужбовців.

Таким чином, учасники наукового стажування дізналися про латвійські особливості в освіті у сфері публічного управління та мали змогу проаналізувати їх, порівняти з українським досвідом під час дискусії із шановним лектором.

Онлайн-лекцію можна переглянути на нашому офіційному Youtube-каналі за посиланням.

Дякуємо всім, хто долучився до онлайн-зустрічі в ZOOM!

Поширити