Відбулася лекція зі STEM-освіти

Відбулася лекція зі STEM-освіти

641

11 жовтня в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації зі STEM-освіти відбулася друга онлайн-лекція. Спікер сьогоднішнього заходу – Ольга Степанівна Кузьменко, доктор педагогічних наук, професор, радник з ґендерних питань Донецького державного університету внутрішніх справ, провідний науковий співробітник відділу інформаційно-дидактичного моделювання Національного центру «Мала академія наук України». Ольга Степанівна неодноразово у своїх працях порушувала питання STEM-освіти, зокрема в таких публікаціях, як: «Сутність та напрями розвитку STEM-освіти», «Інноваційні засоби та форми організації навчального процесу з фізики в умовах розвитку STEM-освіти у вищих технічних навчальних закладах», «STEM-освіта як основний орієнтир в оновленні інноваційних технологій у процесі навчання фізики у вищих навчальних закладах технічного профілю», «Формування наукового мислення студентів під час розв’язування задач професійно зорієнтованого спрямування з фізики на засадах STEM-освіти» та інші.

Лекторка виклала важливий на часі матеріал на тему «STEM-освіта як основний орієнтир в оновленні інноваційних технологій закладів освіти в умовах воєнного стану».

У ході лекції Ольга Степанівна розглянула такі питання, як:

  • інноваційний розвиток України в контексті STEM-освіти в умовах воєнного стану;
  • модель інноваційного освітньо-наукового STEM-середовища;
  • цифрові інновації для наукових досліджень в умовах STEM-освіти;
  • міжнародне стажування зі STEM- та Science-освіти: контекст інноваційно-цифрових платформ (BRITEC AND Europeana);
  • практико-орієнтований підхід щодо впровадження технологій STEM-освіти.

Загалом, лекція була дуже жвавою, адже у її ході учасники заходу неодноразово ставили запитання Ользі Степанівні, що свідчить про зацікавленість тематикою.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 18 жовтня, о 15:00.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити