Відбулася міжнародна науково-практична конференція, присвячена 30-річчю юридичного факультету ЗНУ

Відбулася міжнародна науково-практична конференція, присвячена 30-річчю юридичного факультету ЗНУ

718

За підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва 7–8 жовтня 2021 року відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему «Актуальні питання вітчизняної правової науки» з нагоди 30-річчя юридичного факультету Запорізького національного університету. Учасниками мали можливість стати вчені, аспіранти в галузі права та практичні працівники з України й інших країн світу, які активно займаються науковими дослідженнями в галузі юриспруденції.

Відкрила цей захід доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України декан юридичного факультету Запорізького національного університету Коломоєць Тетяна Олександрівна, яка потім передала слово своїм колегам.

На зустрічі були присутні турецькі колеги: члени організаційного комітету конференції, учені-правники та студенти вишів. Вони були представниками двох вищих навчальних закладів Туреччини, де можна здобути гідну освіту за напрямом «Право», – Yildirim Beyazit University та Necmettin Erbakan University. Науковці представили особливості права своєї країни та розповіли про його проблеми. Участь зазначених правників у заході дуже важлива, оскільки українські вчені мали нагоду з перших вуст ознайомитися з турецьким досвідом у цій галузі та проаналізувати й порівняти його зі станом розвитку української юриспруденції.

Розгляд актуальних питань юридичної науки здійснювався за такими тематичними напрямами наукової конференції:

  1. Історія й теорія держави та права, філософія права.
  2. Конституційне право, міжнародне публічне право.
  3. Цивільне право та процес, сімейне право, житлове право, міжнародне приватне право.
  4. Господарське право та процес.
  5. Трудове право, право соціального забезпечення.
  6. Екологічне, земельне, аграрне право.
  7. Адміністративне право та процес, фінансове, інформаційне право.
  8. Кримінальне право, кримінально-виконавче право, кримінологія; кримінальний процес, криміналістика.

Отже, науково-практична конференція являла собою жваве обговорення актуальних питань як українського, так і зарубіжного права.

Дякуємо всім, хто долучився до наукового заходу!

Поширити