Відбулася онлайн-лекція зі службового права

Відбулася онлайн-лекція зі службового права

899

28 липня 2022 року відбулася друга онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з юридичних наук на тему «Службове право як складник предмета навчальних дисциплін адміністративно-правового блоку або ж самостійний освітній компонент у процесі підготовки здобувачів за напрямом 081 «Право»: проблеми, виклики воєнного часу та можливі шляхи їх вирішення. Пріоритетні напрями сучасних наукових досліджень проблем службового права в умовах формування глобального наукового простору».

Розпочала онлайн-зустріч ініціатор цього підвищення кваліфікації  Тетяна Олександрівна Коломоєць – доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, декан  юридичного факультету Запорізького національного університету. Вона наголосила на тому, що сьогодні особливий день для кожного українця – перше святкування Дня української державності. Тетяна Олександрівна Коломоєць розповіла про нормативні акти, які визначають можливість і доцільність викладання ОК службово-правового змісту для здобувачів вищої освіти за напрямом 08 «Право» спеціальності 081 «Право», надала перелік ВК, розповіла про спеціалізації та інше.

Зі своїми доповідями стосовно службового права також виступили відомі науковці:

  • Колпаков Валерій Костянтинович – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри адміністративного та господарського права Запорізького національного університету;
  • Вдовічен Віталій Анатолійович – доктор юридичних наук, доцент, декан юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича;
  • Крайній Павло Іванович – заступник декана юридичного факультету з наукової роботи та міжнародних зв’язків Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича;
  • Ковбас Ігор Васильович – доктор юридичних наук, доцент, доцент кафедри публічного права Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Спікери виклали цікаву та важливу натепер тему, використавши наповнені інформативним матеріалом презентації для супроводу своїх промов. Загалом лекція викликала жвавий інтерес серед учасників заходу, про що свідчать схвальні відгуки:

Nataliia Smetanina: Шановні колеги, вітаю! Дякую за нові знання. Окрема подяка шановній Тетяні Олександрівні за високу оцінку роботи сертифікатної програми «Юрист у сфері запобігання та протидії корупції».

Роман Миронюк: Тетяно Олександрівно, Валерію Костянтиновичу, шановні колеги, дякую за гарну та професійну роботу стосовно підготовки та презентації матеріалу, радий був всіх бачити. Чекаю на зустрічі з Вами, бажано, офлайн. Гарного та спокійного вечора, перемог на всіх напрямках. І все буде Україна!!!

Олександр Ілларіонов: Подяка лекторам. Цікаво, змістовно.

Олена Ткаля: Дякую за цікавий, змістовний, високопрофесійний матеріал, який стане корисним для подальшої роботи зі здобувачами у новому навчальному році в сучасних умовах.

Olena Melnyk: Дякую спікерам за цікаві доповіді, надзвичайно корисно та змістовно!

Тетяна Мацелик: Щиро дякую Тетяно Олександрівно, Валерію Костянтиновичу, шановні колеги, за окреслене коло актуальних проблем в методиці викладання складових адміністративного права.

Анжеліка Краковська: Шановна Тетяно Олександрівно, колеги та колежанки, вдячна за цікаву тематику, приклади різних правничих шкіл. Було цікаво і корисно. Визначені пріоритети в умовах сьогодення і на майбутнє. Є про що подумати. Чекаємо на третій блок. Буду рада співпраці з організаторами та іншими колегами з питань адміністративного права, адміністративно-деліктного права, службового права, публічного адміністрування тощо. Є тільки позитив і бажання (якщо я можу бути корисною) взяти участь у підготовці анонсованого Вами підручника.

Ірина Арістова: Щиро дякую організаторам та спікерам за змістовний, інноваційний професійний захід! Важливо, що визначено конструктивні освітні та наукові напрями в нових умовах сьогодення! Усім учасникам – плідної подальшої роботи!

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 5 серпня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити