Відбулася остання лекція в межах підвищення кваліфікації для викладачів філологічних дисциплін

Відбулася остання лекція в межах підвищення кваліфікації для викладачів філологічних дисциплін

278

Сьогодні завершився курс лекцій на онлайн-платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з філологічних наук.

Спікером сьогоднішнього заходу була Мацевко-Бекерська Лідія Василівна – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури Львівського національного університету імені Івана Франка, керівник Науково-методичного центру дослідження та викладання літератури Львівського національного університету імені Івана Франка. Вона провела лекцію на тему «Інтегрований підхід у викладанні літератури в сучасній школі: питання, пропозиції, очікування».

Лекція на тему «Інтегрований підхід у викладанні літератури в сучасній школі: питання, пропозиції, очікування» була зосереджена на аспектах теорії інтегрованого навчання і можливостях практичного здійснення інтеграції у вивченні літератури в закладі середньої освіти. Учасники курсу мали можливість ознайомитися з ключовими поняттями інтегрованого навчання, поміркувати над проблемами сучасного освітнього дискурсу, здобутками у формуванні модельної програми курсу інтегрованого вивчення літератури (української та зарубіжної), досвідом Польщі у впровадженні інтегрованого навчання, а також особливостями роботи з літературним твором учнями, представниками поколінь Z і альфа в умовах сучасного освітнього простору. Особливий акцент був зроблений на модельній навчальній програмі, підручникові та інтерактивній платформі, що надає навчально-методичне забезпечення нового курсу – на напрацюваннях авторського колективу, який очолює Ольга Ніколенко, д.ф.н., професор, завідувач кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка і членом якого є проф. Лідія Мацевко-Бекерська.

Підсумовуючи лекційний курс у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з філологічних наук «Література: інтегрований підхід у викладанні», можна з упевненістю сказати, що його слухачі отримали багато нової корисної інформації, яку можна буде використовувати в подальшій викладацькій практиці, та змогли підвищити свій рівень педагогічної компетентності.

Дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій у ZOOM!

Поширити