Відбувся ІІ Міжнародний пенітенціарний форум «Пенітенціарна система України у глобальному вимірі»

Відбувся ІІ Міжнародний пенітенціарний форум «Пенітенціарна система України у глобальному вимірі»

693

27 жовтня 2022 року відбувся ІІ Міжнародний пенітенціарний форум «Пенітенціарна система України у глобальному вимірі». До організації цього заходу були залучені Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

На урочистому відкритті форуму з вітальним словом від Центру українсько-європейського наукового співробітництва виступив голова наглядової ради, засновник та директор Видавничого дому «Гельветика» кандидат економічних наук Головко Олег Павлович.

Захід було організовано в межах трьох напрямів:

  1. Актуальні проблеми виконання й відбування кримінальних покарань у місцях несвободи України.
  2. Актуальні проблеми функціонування інституту пробації в Україні.
  3. Актуальні проблеми протидії та запобігання злочинності в місцях несвободи України.

Загалом форум викликав палкий інтерес, про що свідчить зацікавленість ним широкого кола осіб: у заході взяли участь представники Міністерства юстиції України, Державної пенітенціарної служби України, Ради національної безпеки і оборони України, народні депутати України, авторитетні вітчизняні експерти, юристи, відомі науковці закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, судді, адвокати, прокурори та поліцейські, фахівці інших державних інституцій і громадських організацій.

За результатами заходу буде сформований збірник тез доповідей, який буде розміщений на відкритій платформі українсько-польського видавництва «Liha-Pres».

Поширити