Відкриття кабінету Центру українсько-європейського наукового співробітництва

Відкриття кабінету Центру українсько-європейського наукового співробітництва

505

Сьогодні був урочисто відкритий кабінет Центру українсько-європейського наукового співробітництва, який розташований у корпусі ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

На відкритті заходу були присутні Смоланка Володимир Іванович (доктор медичних наук, професор, ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет), Головко Олег Павлович (кандидат економічних наук, засновник та директор Видавничого дому «Гельветика», голова наглядової ради Центру українсько-європейського наукового співробітництва), Палінчак Микола Михайлович (доктор політичних наук, професор, декан факультету міжнародних економічних відносин ДВНЗ «Ужгородський національний університет», голова Закарпатського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва) та Віхляєв Михайло Юрійович (доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва).

Окрасою кабінету є стенди, присвячені діяльності Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Зокрема, кожен, хто перебуває в цій світлиці, може більше дізнатися про історію Центру українсько-європейського наукового співробітництва, напрями його діяльності, кількість членів на цей час і те, як можна стати членом спільноти, про відділення та їх очільників, а також безпосередньо про Палінчака Миколу Михайловича.

Палінчак Микола Михайлович зазначив: «Сьогодні в житті факультету міжнародних економічних відносин велика подія. 18 квітня ми відкрили Закарпатське обласне відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Потім разом із керівництвом вирішили відкрити його кабінет на базі ФМЕВ, який відображав би діяльність Центру та створив умови для комфортного навчання студентів».

Смоланка Володимир Іванович зауважив, що завжди приємно бути свідком подій, які сприяють розвитку ДВНЗ «Ужгородський національний університет». «Основне, для чого ми працюємо, – це ви, студенти. Сьогодні хочу привітати всіх із відкриттям чергового осередку науки. Дякую Миколі Михайловичу особисто за такий внесок у життя факультету. Хочу зазначити, що мені дуже імпонує те, що в центрі аудиторії розташований круглий стіл, за яким студенти з викладачами будуть дискутувати разом. У такій атмосфері студентам буде комфортніше висловлювати свої думки», – додав Володимир Іванович Смоланка. Також він висловив подяку представникам Центру українсько-європейського наукового співробітництва за фінансову підтримку.

Керівництво Закарпатського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва зазначило, що організація функціонує вже 12 років, з яких 7 років Центр українсько-європейського наукового співробітництва тісно співпрацює з ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Головко Олег Павлович зазначив: «Сьогоднішня подія закріпила нашу комунікацію із цим навчальним закладом. Микола Михайлович є нашим провідником у цих відносинах. Дякуємо за те, що завжди підтримуєте нашу ініціативу!»

Директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Віхляєв Михайло Юрійович додав, що відкриття відділення є логічним продовженням нашої співпраці з університетом. Він зауважив: «Нове відділення буде спрямоване на інтеграційні напрями розвитку освіти й науки в Україні. Зокрема, позитивним є те, що Закарпаття межує відразу з декількома країнами, які також співпрацюють з Ужгородським національним університетом. Сподіваємося, що Закарпатське відділення Центру стане містком для плідної комунікації з Європейським Союзом».

Сподіваємося, кабінет Центру українсько-європейського наукового співробітництва стане родзинкою ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та місцем для розвитку освіти й науки в Україні!

Поширити