Візит до Каунаського лісотехнічного та інженерно-екологічного університету прикладних наук

Візит до Каунаського лісотехнічного та інженерно-екологічного університету прикладних наук

1839

Члени правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв відвідали з робочим візитом Каунаський лісотехнічний та інженерно-екологічний університет прикладних наук (KFEEUAS). Університетський кампус розташований в мальовничій місцевості (селище Гіріоніс), в оточенні парків і лісових масивів, недалеко від Каунаського моря. В стінах університету відбулася зустріч із заступником директора з розвитку та інновацій Ремігіюсом Бакисом (Remigijus Bakys) та начальником відділу кадрів Егле Моркуніене (Eglė Morkūnienė).

Каунаський лісотехнічний та інженерно-екологічний університет прикладних наук – це вищий навчальний заклад, визнаний в Литві і по всій Європі, який надає високоякісну освіту в галузі лісового господарства та інженерії довкілля і проводить прикладні дослідження. Університет був заснований у 1927 році у місті Алітус Литовської Республіки як перша в країні Лісова школа. У 1939 році школа була перенесена до Вільнюса, а в 1963 році – в Гіріоніс (Каунаський край). У радянський період школа була реорганізована в лісовий технікум, а після відновлення незалежності Литви вона стала Вищою лісовою школою. У 2002 році школа набула нового статусу – вона стала Каунаським лісотехнічним та інженерно-екологічним університетом прикладних наук (KFEEUAS) і її діяльність активізувалася. Наразі Університет готує інженерів лісового господарства, природного (лісового) туризму, ландшафтного дизайну, гідротехнічного будівництва, садівництва, кадастрів з обстежень і оцінки нерухомості, а також землеустрою. Крім того, Університет забезпечує професійну підготовку та різні професійні курси для працівників лісового господарства.

Університет бере участь в програмах ERASMUS, NORDNATUR та інших міжнародних обмінах та уклав двосторонні угоди про обмін студентами та лекторами з вищими навчальними закладами лісового господарства, ландшафтної архітектури та інженерії довкілля зі Скандинавії, Великобританії, Бельгії, Німеччини, Польщі, Росії, України, Естонії, Латвії, Іспанії, Угорщини, Туреччини та інших країн. З 2004 року університет бере участь у міжнародних дослідницьких та освітніх проектах. KFEEUAS організовує національні та міжнародні семінари і конференції, на яких обговорюються різні актуальні питання в галузі лісового господарства та інженерії довкілля.

В рамках зустрічі сторони обговорили можливості для подальшого співробітництва в галузі освітнього та наукового процесу. Так, представники Каунаського лісотехнічного та інженерно-екологічного університету прикладних наук виявили зацікавленість у навчальних візитах до їх закладу студентів та молодих вчених з України. Найближчим часом між Центром українсько-європейського наукового співробітництва та Каунаським лісотехнічним та інженерно-екологічним університетом прикладних наук буде підписано Меморандум про співробітництво, в межах якого будуть проводитися спільні міжнародні наукові проекти з природничих наук, серед яких науково-педагогічні стажування, міжнародні науково-практичні конференції, підготовна колективних монографій тощо.

Поширити