За активного сприяння ЦУЄНС завершено курс лекцій з тайм-менеджменту

За активного сприяння ЦУЄНС завершено курс лекцій з тайм-менеджменту

804

За активного сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Тайм-менеджмент – мистецтво управляти часом науково-педагогічного працівника». Курс організований Полтавським державним аграрним університетом та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

У заході взяли участь науково-педагогічні співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, практичні працівники, докторанти, аспіранти, студенти та всі бажаючі, які цікавляться запропонованою темою.

Спікер, Дмитро Володимирович Дячков, доктор економічних  наук, професор, професор кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної Полтавського державного аграрного університету, виклав цікаву та корисну інформацію, яка стосується теми «Методи планування професійної та особистої діяльності науково-педагогічного працівника».

Кожен з нас стикався з тим, що не вистачає часу. Ця проблема поширена в усіх аспектах життя: роботі, стосунках, повсякденній рутині тощо. Нестача часового ресурсу провокує стрес, а саме він є однією з головних причин головного болю, безсоння, прокрастинації та депресії. Щоб упоратися із цим, потрібно навчитися розставляти пріоритети, фокусуватися на важливому та структурувати.

Сьогодні на лекції було обговорено питання, що стосується організації робочого часу, яким чином його можна зробити найбільш ефективним до професійних та особистих вподобань науково-педагогічних працівників. Зокрема, розглянуто основні принципи, типи, методи та інструменти організації тайм-менеджменту тощо.

Підсумовуючи свою доповідь, лектор наголосив, що кожен метод є індивідуальним, тому слід вибрати щось максимально комфортне та ефективне саме для вас. Якщо ж ви не знаєте, який краще підійде, виберіть кілька методів, принципів, технік і пробуйте щотижня щось нове. Після кожного тижня підсумуйте результати, зіставте за ефективністю й виберіть найзручніший для вас варіант.

Отже, завдяки курсу учасники чітко зрозуміли, що тайм-менеджмент включає грамотне управління часом, сприяє економії часового ресурсу і виконанню завдань з мінімальними витратами сил.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити