За підтримки ЦУЄНС проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань

За підтримки ЦУЄНС проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань

180

Відбулася онлайн-лекція в межах науково-педагогічних стажувань, що проходять на базі Куявського університету у Влоцлавеку на тему «Leadership in Education» («Лідерство в освіті»).

Зустріч вступним словом розпочав директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв.

Спікером заходу була магістр Джоанна Скиба, експерт в галузі освіти та електронного навчання для дорослих (Республіка Польща).

Лідерство в царині освіти – це здатність і процес, який спрямовує, координує і спонукає інших людей до розвитку. Багато видів діяльності можуть бути більш ефективними, якщо використовувати відповідні методи. Під час лекції Джоанна Скиба відповіла на питання: «Чому лідерство важливе? Які найкращі стилі лідерства?», «Що таке позитивне лідерство в освіті?». Також спікерка зазначила, що лідерство – це модель управління освітньою організацією, що стимулює інноваційну поведінку педагогів, забезпечує використання новацій на всіх рівнях організації; повинно створити практику корпоративного управління з метою підтримки інноваційної поведінки педагогів в освітніх закладах різного типу.

Таким чином, учасники онлайн-лекції змогли почерпнути для себе багато важливої інформації, яка знадобиться їм в освітній діяльності.

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході ЦУЄНС!

Поширити