За підтримки ЦУЄНС розпочалася серія лекцій з корекційної педагогіки

За підтримки ЦУЄНС розпочалася серія лекцій з корекційної педагогіки

544

Сьогодні, 22 лютого, розпочато онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Засоби і прийоми, які сприяють розвитку й комунікації педагогів та дітей з особливими освітніми потребами». До організації заходу долучилися Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

З вітальними словами до учасників заходу  виступила Світлана Володимирівна Федоренко – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Спікером сьогоднішнього заходу була Юлія Володимирівна Пінчук – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Поле наукових інтересів спікерки охоплює розв’язання проблем організації та змісту надання корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних послуг дітям із тяжкими порушеннями мовлення, корекційно-діагностичні проблеми логопедії, риторика, культура та техніка мовлення педагогів, удосконалення технологій та змісту освіти майбутніх логопедів.

Лекція Юлії Володимирівни була присвячена темі «Риторична компетентність педагога та шляхи її вдосконалення». У ході онлайн-зустрічі лекторка обґрунтувала доцільність виділення риторичної компетентності як складника професійної компетентності соціального педагога, проаналізувала різні підходи до визначення сутності та структури риторичної компетентності. Установила, що риторичні вміння є професійно необхідними для соціального педагога, а риторична освіта сприяє розвитку цілої системи особистісних якостей молодої людини (культури мислення, мовлення, поведінки, спілкування, виконавської майстерності, емоційної культури).

Підсумовуючи, можна зазначити, що лекція була досить цікавою та корисною для аудиторії, всі почерпнули для себе багато нової інформації.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 1 березня, о 14:30.
Зустрінемося в ZOOM!

Поширити