За підтримки ЦУЄНС відбулася лекція з педагогіки

За підтримки ЦУЄНС відбулася лекція з педагогіки

723

Сьогодні, 8 листопада, у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з педагогічних наук «Проєктування та реалізація освітніх програм за спеціальністю 014 “Середня освіта”» відбулася онлайн-лекція на платформі Zoom.

Зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Віхляєв Михайло Юрійович. Він привітав учасників наукової події, побажав наснаги та сил у цей непростий час і представив сьогоднішню доповідачку.

Лектором була професор кафедри права та правоохоронної діяльності Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка доктор педагогічних наук, професор Рябовол Лілія Тарасівна. Учена цікавиться методиками викладання в закладах середньої освіти правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін, а також викладання конституційного права України у вищих навчальних закладах. Зокрема, докторська дисертація Лілії Тарасівни має назву «Система навчання правознавства учнів основної і старшої школи». Спікерка також є автором більше ніж 250 наукових праць, серед яких – монографії, статті в українських і закордонних виданнях, публікації навчально-методичного характеру.

Тема сьогоднішньої лекції — «Цілевизначення та конструювання змісту освітніх програм за спеціальністю 014 “Середня освіта”». Науковиця поділилася з учасниками заходу тим, які інновації та підходи до викладання популярні зараз, та окреслила прогалини, з якими ще варто працювати українській системі освіти. Лілія Тарасівна підняла досить важливу й актуальну тему, оскільки саме від того, як у закладах вищої освіти будуть навчати майбутніх педагогів, залежить те, які знання вони зможуть надати наступним поколінням.

Підсумовуючи, можемо зазначити, що доповідь була досить ґрунтовною, присутні на лекції отримали багато нової та корисної інформації.

Дякуємо всім, хто долучився до онлайн-зустрічі!

Поширити