За підтримки ЦУЄНС завершено курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з...

За підтримки ЦУЄНС завершено курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з права

844

Сьогодні відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Удосконалення професійної компетентності викладача юридичних дисциплін».

Свої ідеї із цього питання увазі слухачів представила Ольга Миколаївна Мердова – кандидат юридичних наук, доцент, підполковник поліції, завідувач кафедри адміністративно-правових дисциплін факультету № 2 Донецького державного університету внутрішніх справ. Вона виклала інформативний матеріал на тему «Інноваційні методи і прийоми викладання юридичних дисциплін у закладі вищої освіти».

У ході своєї лекції Ольга Миколаївна зупинилась на таких 3 основних питаннях:

  1. Загальна характеристика інноваційних методів і прийомів навчання.
  2. Характеристика інструментів для створення інноваційних засобів навчання та їх призначення.
  3. Презентація авторських інноваційних методів і прийомів викладання юридичних дисциплін у закладі вищої освіти.

Особливу увагу спікерка приділила інноваційній методиці та її методам викладання дисциплін на юридичних факультетах. Інноваційні методи виникають відповідно до потреб суспільства в розвитку юриспруденції та відповідають її характеру і рівню розвитку в той чи інший період. Це нові перспективні тенденції, процеси й підходи в розвитку сучасної вищої освіти. Проведено розмежування інноваційної методики від класичної, обговорено можливості проведення різних типів занять із застосуванням різних методик. Встановлено, що перехід до методів, притаманних інноваційній методиці, передбачає поєднання в навчальному процесі практичної, навчальної та дослідницької функцій, що сприяє вирішенню протиріччя між тими знаннями, які дає заклад освіти, та вимогами реального життя.

Щиро дякуємо лекторці за те, що поділилась власним досвідом викладання юридичних наук і презентувала авторські методи і прийоми викладання у закладах вищої освіти.

Дякуємо всім учасникам за активну участь!

Поширити