За підтримки ЦУЄНС завершились онлайн-лекції із соціального та емоційного інтелекту

За підтримки ЦУЄНС завершились онлайн-лекції із соціального та емоційного інтелекту

568

За підтримки ЦУЄНС успішно проведено курс онлайн-лекцій у рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Роль соціального та емоційного інтелекту як найважливіших SOFT-SKILLS ХХІ століття в освітньому процесі».

Спікер – Ігор Костянтинович Лядський, кандидат сільськогосподарських наук, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету.

Тема його лекції мала назву «Зв’язок емоційного та соціального інтелекту». Завдяки минулим лекціям розкрито зміст соціального і та емоційного інтелекту. Сьогодні лектор виклав цікавий матеріал про зв’язок між емоційним та соціальним інтелектом. Визначено місце соціального та емоційного інтелекту в особистості людини та яке значення вони мають для досягнення успіху людини. Наголосив на тому, що в сучасній педагогічній науці існує таке поняття, як «трикутник розвитку», до якого входить особистість людини, мотивація, Soft-Skills та Hard-Skills. Досліджено співвідношення EI та SI, які між собою особливо і не пов’язані, оскільки в емоційний інтелект входить комунікаційна складова частина, вміння комунікувати з іншими людьми, а в соціальний інтелект входить емпатія, тобто вміння відчувати співрозмовника, що вже є частиною емоційного інтелекту. Зазначив, що вчені також розділяють емоційний та соціальний інтелект на дві частини: соціальний інтелект спрямований на комунікацію і адаптацію суспільних відносин, а емоційний інтелект допомагає усвідомити.

Отже, можна зробити висновок, що в ході лекційного курсу «Роль соціального та емоційного інтелекту як найважливіших SOFT-SKILLS ХХІ століття в освітньому процесі» учасники заходу відкрили для себе багато нової та корисної інформації, яка точно знадобиться їм у викладацькій діяльності.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити