Завершено курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з хорової творчості

Завершено курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з хорової творчості

510

Відбулась завершальна онлайн-лекція в рамках всеукраїнського підвищення кваліфікації з хорової творчості. Організаторами цього заходу були Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової, Центр українсько-європейського наукового співробітництва та ГО «Українська хорова асоціація».

Участь у всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації взяли науково-педагогічні співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, докторанти, аспіранти, студенти, педагогічні працівники, викладачі та концертмейстери закладів мистецької освіти всіх рівнів та всі охочі, хто цікавиться інноваціями у сучасній хоровій творчості й освіті.

Професійна програма підвищення кваліфікації була розроблена з урахуванням новітніх науково обґрунтованих підходів до організації навчання дорослих, досягнень психолого-педагогічних, соціальних та поведінкових наук і спрямована на розвиток та вдосконалення юридичної, музичної, психолого-педагогічної, комунікативної, хорознавчої, інформаційно-комунікаційної компетентностей, а також практичних умінь і навичок інтерактивної взаємодії та професійно-особистісного розвитку для підвищення ефективності професійного спілкування та здійснення педагогічної діяльності.

Спікером цієї лекції був Рубен Владиславович Толмачов, доцент кафедри хорового диригування Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського та Інституту музики імені Р.М. Глієра, заслужений артист України, художній керівник вокального секстету «МЕНСАУНД», художній керівник народної хорової капели хлопчиків та юнаків «Дзвіночок», керівник Всеукраїнського методичного об’єднання хормейстерів «Тоніка».

Тема сьогоднішньої лекції мала назву «Хор хлопчиків: репертуар, репетиції, результат». У ході лекції п. Рубен розповів про історію створення та етапи розвитку хору хлопчиків та юнаків «Дзвіночок». Дзвіночок» – це велика хорова школа, у якій вісім педагогів працюють із навчальними групами та концертним хором, де займаються понад 200 хлопчиків та юнаків і ще близько 30 чоловіків – вихованців хору.

Цей хор має величезну кількість шанувальників і збирає переповнені концертні зали не лише в Україні, але й далеко за її межами. За час існування «Дзвіночок» виступав у кращих концертних залах, де йому стоячи аплодувала глядацька аудиторія Києва, міст України, Росії, Чехії, Словаччини, Німеччини, Польщі, Болгарії, Австрії, Італії, Нідерландів, Бельгії.

1996 року «Дзвіночок» став членом міжнародної хорової організації «Pueri Сantores» (м. Зальцбург). Колектив співпрацює з відомими митцями, провідними виконавцями України. Репертуар капели становлять твори вітчизняної та світової класики, духовної музики, обробки українських та грузинських народних пісень, спірічуели та твори сучасних композиторів. 2007 року «Дзвіночок» відсвяткував свій 40-річний ювілей.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити