Завершено курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з дизайн-мислення в освітній діяльності

Завершено курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з дизайн-мислення в освітній діяльності

112

23 липня 2024 року відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Дизайн-мислення в освітній діяльності». Організаторами заходу були Полтавський державний аграрний університет та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером курсу була Медвідь Вікторія Юріївна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Полтавського державного аграрного університету.

Під час останнього заняття спікер доповіла цікаву та корисну інформацію на тему «Дизайн-мислення для розвитку лідерських якостей».

На початку лекції спікер розповідала про навчання протягом життя, адже безперервна освіта протягом життя — це процес постійного зростання загальноосвітнього та професійного потенціалу особистості відповідно до власних потреб і потреб суспільства за допомогою системи державних і громадських інститутів. Далі лектор перейшла до питання стратегії роботи викладача в дизайн-мисленні та методів дизайн-мислення в освітній діяльності.

Підсумовуючи курс лекцій, можна зазначити, що метод дизайн-мислення забезпечує робочий процес, який допомагає розвивати такі навички, як критичне мислення, емпатія, креативність і когнітивна гнучкість. Дизайн-мислення допомагає створити атмосферу в аудиторії, яка мотивує учнів та студентів і стимулює глибоке мислення та співпрацю для пошуку рішень реальних життєвих і професійних проблем. Використання цього методу на заняттях з іноземної мови сприяє комунікативній креативності та творчій участі у вивченні іноземних мов.

Дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході!

Поширити