Завершено курс онлайн-лекцій із філології

Завершено курс онлайн-лекцій із філології

455

Відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Сучасний філологічний дискурс: методологічні стратегії», організаторами якого були Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером цієї зустрічі була Валентина Шемет, кандидат філологічних наук, доцент, професор кафедри української мови факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Лекцію на тему «Актуальні проблеми сучасного українського синтаксису: синкретизм у граматичній системі української мови» спікерка розпочала з розкриття поняття синкретизму в мовознавстві. За її словами, синкретизм є складним і багатоаспектним явищем, його спостерігаємо на фонологічному, словотвірному, лексичному, граматичному рівнях мови. Далі лекторка розповіла про синкретизм у системі членів речення та синкретизм у системі складного речення, а також про інші захоплюючі речі.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити