Завершено курс онлайн-лекцій з актуальних питань забезпечення якості вищої освіти в сучасних...

Завершено курс онлайн-лекцій з актуальних питань забезпечення якості вищої освіти в сучасних умовах

718

Відбулась завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Актуальні питання забезпечення якості вищої освіти в сучасних умовах», організаторами якого є Національний університет «Одеська юридична академія» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером цієї лекції була Олена Григорівна Трофименко – кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Тема її лекції мала назву «Особливості акредитації освітніх програм в умовах війни». Свою лекцію Олена Григорівна почала з розкриття терміна «акредитація». Пояснила, що освітній процес охоплює багато різних чинників, які оцінюються відповідними, чітко визначеними критеріями та підкритеріями. Лекторка здебільшого зосередила свою увагу на організаційних тонкощах та процедурах акредитації ОП за умов воєнного часу, тобто в дистанційному режимі. Далі лекторка надала учасникам поради що зробити, щоб акредитація освітньої програми була успішною, тощо.

Підсумовуючи свою доповідь, лекторка додала, що система освіти досить гарно адаптувалась до війни, адже Covid-19 заставив швидко перейти на онлайн-навчання. Досвід війни 2014 року допоміг розв’язати проблему з переміщенням ЗВО та забезпеченням виплат викладачам і студентам тощо.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити