Завершилась серія лекцій з медичної освіти

Завершилась серія лекцій з медичної освіти

526
Сьогодні, 29 грудня, була проведена остання лекція в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасні технології оцінювання у системі вищої медичної освіти» на онлайн-платформі Zoom.
Лектором сьогоднішньої наукової події була Ірина Петрівна Аннєнкова –доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри неорганічної хімії та хімічної освіти Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.
До сфери наукових інтересів ученої входять: управління якістю освіти у ЗВО, система внутрішнього забезпечення якості освіти, моніторинг якості освіти та професійна підготовка майбутніх учителів хімії. Дослідниця є автором навчальних посібників, монографій та наукових статей. Варто відзначити, що вона нагороджена грамотою ректора ОНУ імені І.І. Мечникова та подякою Міністерства освіти і науки України.
Тема її доповіді мала назву «Методика формульного оцінювання». Спікерка зазначила, що контроль оцінювання забезпечує коригування дій у ході навчального процесу, допомагає визначити тенденції розвитку для врахування їх у подальшій діяльності. Контроль здійснюється згідно з такими складниками: вироблення стандартів і критеріїв, зіставлення з ними реальних результатів та прийняття необхідних коригувальних дій. Ірина Петрівна також навела трактування варіацій поняття «оцінювання» і пояснила, чим вони відрізняються і як так вийшло. Вона акцентувала увагу на тому, яка відмінність між поняттями «оцінювання» та «оцінка». Оцінювання – це процес, а оцінка – це результат. Доповідачка розповіла учасникам заходу про підходи, які використовують під час освітнього процесу, – це компетентнісний та студентоцентрований. Після чого лекторка розповіла про особливості традиційного та формувального оцінювання. Зокрема, формувальне спрямоване на те, щоб мотивувати здобувача освіти продовжувати навчання та вдосконалювати свої знання, вміння та навички.
Дякуємо за те, що долучались до онлайн-лекцій у Zoom!
Поширити