Завершилась серія онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з освітнього процесу

Завершилась серія онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з освітнього процесу

209

Була проведена остання лекція в рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Освітній процес в умовах війни та у повоєнний період: виклики, правила, перспективи». Організовано цей захід завдяки Українському державному університету імені Михайла Драгоманова та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Лекцію було присвячено темі «Педагог – дитина: організація педагогічної взаємодії з урахуванням воєнних подій». Спікером виступила Тетяна Гурковська, старший науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, тренер ЮНІСЕФ за програмою «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

На лекції пані Тетяна розповіла, що сьогодні в умовах війни педагогічні працівники мають бути готовими та спроможними повноцінно надавати освітні, інформаційні, консультаційні послуги сім’ям, які виховують дітей раннього та дошкільного віку. Для цього слід віддавати перевагу системам комунікації з дітьми, їхніми батьками, сім’ями, педагогами, що дають змогу встановити швидкий обмін інформацією, мобільність зворотного зв’язку.

Акцентовано увагу, що під час організації комунікації учасників освітнього процесу працівники ЗДО мають:

  • сприяти організації комунікації дітей та їхніх батьків з іншими членами громади;
  • створювати безпечний соціально-освітній простір;
  • адаптувати освітній процес в умовах війни з урахуванням ситуацій, що склалися;
  • добирати форми та методи взаємодії між учасниками освітнього процесу відповідно до конкретної ситуації кожного;
  • володіти інформацією щодо ресурсного забезпечення освітнього процесу в умовах дистанційної роботи;
  • володіти навичками організації та проведення онлайн-заходів;
  • налагоджувати комунікацію з учасниками освітнього процесу в телефонному режимі, через листування електронною поштою тощо.

Після лекції відбувалось жваве обговорення, під час якого Тетяна Гурковська надала відповіді на всі поставлені їй запитання. Також учасники подякували лекторці за  надзвичайно цікаві та корисні лекції в межах курсу.

Дякуємо за те, що долучались до онлайн-лекцій у Zoom!

Поширити