Завершується другий тиждень онлайн-лекцій у рамках науково-педагогічного стажування з культурології, мистецтвознавства та...

Завершується другий тиждень онлайн-лекцій у рамках науково-педагогічного стажування з культурології, мистецтвознавства та музикознавства

2051

Кожного вівторка та кожної п’ятниці у межах науково-педагогічного стажування  «Сучасні наукові підходи до організації освітнього процесу в галузі культурології, мистецтвознавства та музикознавства в Україні та країнах ЄС» ми повертаємось до Вас знову й знову, щоби розповісти Вам багато чого цікавого! І нині без винятку.

Адже саме сьогодні, 20 листопада 2020 року, успішно відбулась онлайн-лекція на платформі ZOOM на тему «Opera Festival as a means of actualizing the history of opera». А провела цю лекцію  доктор мистецтвознавства, академік Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України, професор Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського незрівнянна Черкашина-Губаренко Марина Романівна!

Любов до мистецтвознавства Марині Романівні прищепили батьки, адже вона народилась в сім’ї акторів драматичного театру, і з нею вона йде протягом всього свого життя! Наш оратор написала понад 100 наукових публікацій, досліджень, критично-аналітичних матеріалів та постійно виступає на численних українських та міжнародних конференціях. І сьогодні ми мали змогу пересвідчитись у її професіоналізмі! Адже с таким захопленням вона говорила про оперний фестиваль! Дуже цікаво змогла показати та подати матеріал про чотириста річну історію оперного мистецтва: від її витоків до сучасності, залучивши елементи візуалізації та презентації даних (уривки опери, лекцію). Про це свідчать і Ваші позитивні відгуки: 

Александр Бурель: Огромное спасибо, Марина Романовна! Колоссальный объем информации! Здорово, что есть такие фестивали, где люди наслаждаются и постановками, и самой музыкой Россини. Спасибо!

Віра Артем’єва:  Дякую шановній Марині Романівні за чудову розлогу доповідь, у якій і фестиваль, і творчість, і доля постановок оперних творів Дж.Россіні, висвітлені у безкінечній багатовимірності!!

Shevchenko Natalia: Дякую за цікаву, змістовну лекцію, шановна Марино Романівна!

Oksana Serhiieva:  Велику подяку висловлюю Вам, Марино Романівно, за змістовну, цікаву й пізнавальну лекцію! Спасибі велике вам!

Ознайомитись з цією онлайн-лекцією Ви можете за посиланням на нашому YouTube-каналі.

Щиро дякуємо всім учасникам, хто взяв участь у заході!

Поширити