Відбулася друга онлайн-лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з філології

Відбулася друга онлайн-лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з філології

282

Проведено другу з трьох онлайн-лекцій у межах науково-педагогічного стажування на тему «Сучасний лінгвістико-інформаційний дискурс: мовні засоби, наративи, символи, персоналії».

Спікером лекції була Ольга Кирилюк – доктор філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української філології та журналістики Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Тема сьогоднішньої лекції мала назву «Наративні  практики  інформаційної  війни:  мова агресії та опору». На початку лекції спікер пояснила, що таке наративи, розповіла про наратив у політиці, про ворожий наратив та «війну наративів». Далі детальніше проговорила питання сучасного ворожого наративу, зокрема як провокують ненависть до країни. Також розповіла про «піраміду ненависті», до якої лекторка віднесла геноцид, рівень жорстокості, рівень дискримінації, рівень дій, базованих на упередженнях (висловлювання принизливих жартів, соціальна ізоляція, соціальне виключення, насмішки та обзивання), рівень упередженого ставлення (упередження, вірування і стереотипи) тощо.

Можна обґрунтовано стверджувати, що всі присутні на науковій події отримали багато практичних знань щодо наративних  практик  інформаційної  війни.

Нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 24 травня о 14:30.
Зустрінемось у Zoom!

Поширити