Відбулася лекція, присвячена регулюванню вищої освіти в Україні

Відбулася лекція, присвячена регулюванню вищої освіти в Україні

1391
Сьогодні, 2 грудня, у ZOOM відбулася передостання лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з юридичних наук. Її спікером була Короткова Юлія Михайлівна – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Донецького державного університету внутрішніх справ.
У поле наукових інтересів дослідниці входять методики навчання іноземних мов, педагогічна та філологічна освіта в сучасній Греції, аналіз упровадження нових викладацьких підходів, академічна мобільність студентів вищих навчальних закладів (порівняння українського та грецького досвіду), історія професійної підготовки вчителів початкових класів у Греції, розвиток філологічної освіти в умовах глобалізації. Юлія Михайлівна, як бачимо, захоплюється дослідженням грецької педагогіки, зокрема, її кандидатська дисертація мала назву «Професійна підготовка вчителя початкових класів у сучасній Греції», а докторська – «Теорія і практика підготовки філологів в університетах Греції другої половини XX – початку XXI століття». Окрім цього, учена займається також вивченням інтерактивних методів навчання юристів в Україні. Дослідження цих педагогічних аспектів для Юлії Михайлівни є необхідністю, оскільки вона працює у правничому виші.
У сьогоднішній онлайн-лекції, що мала назву «Організаційно-правове регулювання вищої освіти в Україні», доповідачка розповіла про правові основи вищої освіти, про закони, у яких закріплюються права й обов’язки здобувачів, які навчаються в закладах вищої освіти, про важливість інтеграції в Болонський процес, зокрема те, як відбувається впровадження європейських освітніх норм в Україні. Водночас Юлія Михайлівна приділила увагу особливостям функціонування структурних підрозділів в університетах: кафедр, факультетів, філій, бібліотек, навчально-наукових, навчально-науково-виробничих і науково-дослідних центрів, а також органів, де вирішуються поточні питання роботи вищого навчального закладу (ректорат, деканат та приймальна комісія).
Таким чином, лекція була змістовною та вдало структурованою. Учасникам наукового заходу вдалося отримати багато корисної інформації, вони змогли краще зрозуміти особливості устрою українських закладів вищої освіти.
Нагадуємо, що остання лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації відбудеться 6 грудня о 14.00.
Чекаємо вас на наступній онлайн-конференції в ZOOM!
Поширити