Відбулася друга лекція в межах підвищення кваліфікації з освітньої політики

Відбулася друга лекція в межах підвищення кваліфікації з освітньої політики

418

На онлайн-платформі Zoom проведено другу лекцію в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасна освітня політика України в контексті актуальних викликів: підходи до розв’язання». Організаторами події є Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Сьогоднішнім спікером був Віктор Можгін, викладач Академії прикладних наук імені Юзефа Голуховського (Островець-Свєнтокшиський, Польща) та педагог Психологічно-педагогічного консультативного центру (Бжесько, Польща). Він представив цікавий матеріал на тему «Освітня система в Польщі: характеристика та актуальні зміни».

Лектор розпочав розмову з пояснення того, що система освіти в Польщі – це організаційна структура освіти, створена державою, яка забезпечує впровадження права на освіту через навчання, виховання та опіку. Під час доповіді було розкрито питання вчительського колективу, окреслено рівні просування в системі освіти, структуру системи освіти, обговорено схему випускників початкових класів, етапи освіти та найважливіші зміни, що відбулися в освітянському праві у 2023/2024 навчальному році.

Лекція була дуже цікавою та пізнавальною, кожен учасник мав змогу дізнатися багато нового. Наприкінці заходу були підбиті підсумки лекції, а також відбулося жваве обговорення почутого.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 11 жовтня о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити