Друга онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації з національної безпеки

Друга онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації з національної безпеки

190

Відбулась друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Національна безпека: загрози та виклики» на онлайн-платформі Zoom. Організаторами заходу є ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Національний університет «Острозька Академія», Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та Волинське обласне відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Сьогоднішня лекція мала назву «Техногенна небезпека під час війни в Україні». Лекцію прочитав т.в.о. проректора з науково-дослідної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, голова відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, професор, професор кафедри екологічної безпеки, доктор технічних наук, професор Попович Василь Васильович.

Під час лекції розглянуто систему функціонування цивільного захисту, основні завдання та організаційну побудову цивільного захисту в Україні, кодекс цивільного захисту, визначені повноваження органів державної влади, органів місцевого самоврядування, права та обов’язки громадян України, іноземців та осіб без громадянства, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та механізм підготовки до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації органів управління та сил цивільного захисту, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Подано вплив уражуючих факторів на людей та об’єкти народного господарства. Висвітлюються організація захисту населення, основи планування заходів цивільного захисту, організації і здійснення рятувальних та інших невідкладних робіт при виникненні надзвичайних ситуацій. Також лектор розповів про організацію та здійснення заходів радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту населення.

До лекції долучився також кандидат наук з державного управління, доцент,  полковник служби цивільного захисту, начальник кафедри цивільного захисту та протимінної діяльності, Ковальчук Віктор Миколайович, який більш детально розповів учасникам не про систему функціонування цивільного захисту, а безпосередньо про протимінну діяльність.

Таким чином, завдяки такій дуже цікавій та інформативній лекції учасники почерпнули для себе знання, які стосуються техногенної небезпеки та протимінної діяльності.

Наступна онлайн-лекція в межах стажування відбудеться 25 квітня о 14:30.
Дякуємо всім учасникам наукового заходу за активну участь!

Поширити