Лекція з цифрових інструментів для ефективної викладацької та наукової діяльності

Лекція з цифрових інструментів для ефективної викладацької та наукової діяльності

925

Сьогодні відбулась друга зустріч у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Цифрові трансформації в освіті, культурі та мистецтві: нові можливості та досвід». Лектором заходу був Сергій Сергійович Русаков, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри богослов’я, релігієзнавства та культурології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, гарант освітньої програми «Культурологія», експерт Українського культурного фонду 2021, 2022 рр. До сфери зацікавлень спікера належать: Cultural studies, теорія масової і популярної культури, прикладна культурологія.

Сергій Сергійович виклав цікавий матеріал на тему «Нові цифрові інструменти для ефективної викладацької та наукової діяльності». У ході лекції спікер звернув увагу на джерела його зацікавлень, на такі поняття, як: цифрова культура, цифрові знання, інструменти цифрового знання, інструменти цифрової культури, цифровий світ, цифровізація, цифрова трансформація; на такі питання: 1) яка мета та цілі трансформації; 2) які їх ефективно досягнуті цілі; 3) яким чином має подаватись інформація, щоб досягнути мети.

Також Сергій Сергійович розглянув сучасні цифрові інструменти, які підвищать продуктивність студентів. Під час лекції будуть розкриті можливості програм Canva, Scrivener, Trello та інші, які стануть у нагоді в процесі підготовки й проведення занять із культурології, філософії, історії та інших галузей.

Лекція була інформативною, жвавою, слухачі у ході лекції ставили питання, на які Сергій Сергійович із задоволенням давав відповіді. У кінці заходу учасники поділилися своїм враженням:
Даниїла Колот: Дякую!
Lesya Shvab: Дякую щиро.
Наталія Ситайло: Дякую за змістовну доповідь!
Наталія Хаб’юк: Дякую!!!Цікава лекція!!!
Vasyl Oryshchuk: Супер! Дякую!
Оксана Гордійчук: Дуже дякую. Цікаво і доречно.
Лариса Діденко: Як добре зустріти співдумців, які рухаються вперед і надихають!
Тетяна Кузнєцова: Дякую щиро! Успіхів у всьому та скорішої української перемоги! Тримаймося РАЗОМ!!!
Maria Wylężek: Thank You very much for the interesting lecture. Best wishes.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 4 жовтня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити