Онлайн-лекції від викладачів ISMA у межах науково-педагогічних стажувань

Онлайн-лекції від викладачів ISMA у межах науково-педагогічних стажувань

2092

У межах науково-педагогічних стажувань викладачі ISMA University of Applied Sciences за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва організували онлайн-лекції, які відбулись на платформі ZOOM.

Відкрив цей захід доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників наукової бесіди та акцентував увагу на важливості та значущості міжнародних зв’язків для розвитку науки, збагачення досвіду та удосконалення власних навичок та вмінь.

Модератором цього заходу стала Антоніна Дьякон Dr.oec., проректор з розвитку та інновацій, керівник відділу маркетингу, під пильним оком якої все було проведено на найвищому рівні.

Далі продовжила слово Євгенія Дехтяр Dr.oec., проректор з академічної роботи ISMA University of Applied Sciences, яка розповіла лекцію на тему «Стратегічний підхід до дистанційного навчання: застосування досвіду ЄС». Дистанційне навчання в Європі виникло в кінці XVIII століття, коли з’явився поштовий зв’язок. Із появою телеграфу, телефонів, радіо та телебачення відкривались нові можливості для навчання, хоч деякі з цих приладів не давали можливості забезпечити зворотній зв’язок із учнями. Нова ера дистанційного навчання розпочалась наприкінці 1980-х років, коли в широкий обіг увійшли персональні комп’ютери. В Україні офіційно дистанційне навчання виникло лише в 2004 році, коли Міністерство освіти і науки України видало відповідне положення. Незважаючи на те, що заочне навчання має вже істотну історію, воно продовжує модернізуватись, що беззаперечно пов’язано зі становищем у світі. Саме тому Євгенія Дехтяр Dr.oec. розповіла нам про нові програми, прийоми, методи, які стануть нам у нагоді під час дистанційного навчання як викладачам, так і, безумовно, учням, студентам тощо.

Потім до виступу приєдналась Діана Змічеревська Mg.oec., керівник проектного відділу ISMA University of Applied Sciences. Вона розповіла лекцію на актуальну тему «Проблеми академічної мобільності, інтернаціоналізації наукових досліджень». Важливим кроком в освіті – є виникнення академічної мобільності. Студенти, здобувачі ступенів доктора філософії, кандидата чи доктора наук, науковці мають змогу навчатись, викладати або стажуватись на території своєї країни чи поза її межами та запозичувати інший досвід, завдяки участі у різноманітних програмах. Однак незважаючи на позитивні сторони цієї освіти, вона має, на жаль, проблеми, про які нам детально оповіла Діана Змічеревська Mg. oec., наприклад, вік, свобода переміщення, кошти, мова, визнання диплома та інші.

Завершальне слово мала Тетяна Лапайне Mg.paed., керівник кафедри міжнародних бізнес-комунікацій ISMA University of Applied Sciences. Вона виклала матеріал на цікаву тему «Бізнес англійська і етика». Англійська наразі скрізь, особливо, в навчанні. Якщо Ви хочете мати якісну освіту, то потрібно обов’язково знати англійську та мати високі знання в етиці, щоб не потрапити в скрутне становище. Тетяна Лапайне Mg.paed. надала нам цікаві поради, які стануть у нагоді кожному з нас.

Ознайомитись із цими онлайн-лекціями Ви можете за посиланням.

Щиро дякуємо всім учасникам, хто долучився до нашого заходу та за Ваші схвальні відгуки:

Оксана Гармель: Дякую! Дуже актуально!

Ірина Лазарєва: Дякую. Актуальна інформація.

Lina Bielovetska: Дуже дякую за цікаву інформацію!

Наталія Єфремова: Thank you so much!

Viktoriia Tokarchuk: Дякую за цікаву лекцію!

Nataliia Bondar: Велике дякую!

Tetyana Mykhaylova: Thank you very much!

Інна Мороз: Дякуємо!!

Nataliia Bondar: Дякую дуже!

Оксана Гармель: Дякую!

Marianne Kopchak: Дуже інформативно! Дякуємо!

Бойчук Валентина: Дякуємо за захоплюючі та інформативні лекції.

Михайло Віхляєв: Щиро дякуємо від імені Центру українсько-європейського наукового співробітництва шановним партнерам з ISMA за дуже цікаві лекції! Щиро дякуємо усім учасникам!

Ірина Лазарєва: Дякую! Дуже цікаво!

Yevdokia: Дякую за надзвичайно цікаву інформацію!

Поширити