Продовжуються онлайн-лекції з підвищення кваліфікації для викладачів сучасної хорової творчості

Продовжуються онлайн-лекції з підвищення кваліфікації для викладачів сучасної хорової творчості

619

На платформі ZOOM пройшла сьома із восьми онлайн-лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з хорової творчості.

Спікером виступила Галина Сергіївна Шпак, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри хорового диригування Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, керівник студентського хору, художній керівник аматорського жіночого хору «Оріана», лауреат премії імені М.В. Лисенка, голова Всеукраїнського хорового товариства імені Миколи Леонтовича Одеського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

У сьогоднішній онлайн-лекції, що мала назву «Студентський хор: від вступу до випуску», лекторка знайомила науково-педагогічних співробітників закладів вищої освіти із життям студентського хору Одеської консерваторії, починаючи з його історії. Галина Сергіївна особисто пов’язана з цим хором з 1979 року, коли стала студенткою Одеського музичного училища імені Денкевича. Тоді студентський хор об’єднував студентів і консерваторії, і музичного училища різних вікових категорій. Одеська хорова школа була заснована К.К. Пігровим близько 100 років тому (1922–1923 рр.). Методична спрямованість педагогічної та виконавської діяльності К.К. Пігрова має чітко виражену структуру та певні принципи, які продовжують свій розвиток у діяльності його учнів та послідовників. Далі лекторка розповіла творчу біографію К.К. Пігрова та відзначила його вплив на диригентську діяльність та майстерну роботу з хором, а саме: розспівування хору та шляхи вивчення хорових творів.

Остання частина лекції була присвячена сучасній музиці в репертуарі студентського хору.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 9 червня, о 10.00.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити