Проведена онлайн-лекція з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії під час...

Проведена онлайн-лекція з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії під час війни

808

Сьогодні, 19 липня, о 14:30 відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Третій рівень освіти в Україні: особливості підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів у сучасних умовах війни».

Колісник Лариса Олексіївна

Першим лектором на цьому заході була Колісник Лариса Олексіївна – кандидат соціологічних наук, доцент кафедри історії та політичної теорії, завідувач відділу аспірантури і докторантури Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», стипендіат Кабінету Міністрів України 2010–2011 рр. і 2011–2012 рр., а також володарка таких нагород, як почесний диплом НГУ за визначні заслуги в підготовці фахівців для України та особистий творчий внесок у розвиток і зміцнення авторитету вітчизняної науки і освіти (2011 р.); грамота обладміністрації за сумлінну наукову працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, активну громадську діяльність, значні досягнення в науково-педагогічній діяльності та з нагоди 10-річчя ради молодих вчених Дніпропетровської області (2010 р.) тощо.

Новодранова Наталія Олександрівна

Другим спікером онлайн-лекції була Новодранова Наталія Олександрівна – тренер, провідний інженер-програміст інформаційно-комп’ютерного комплексу Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», автор мінікурсу «Відеоконтент: створюй – редагуй – розміщуй!», тренінгу «OneDrive: хмари, що полегшують життя!», тренінгу «PowerPoint нам у поміч: мультимедійні можливості для “пожвавлення” навчального контенту» та інших проєктів.

Лектори ознайомили всіх присутніх із важливим та пізнавальним матеріалом на тему «Підготовка здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії під час війни: хмарні сховища як сучасний інструмент для організації ефективної роботи і спільного простору відділу аспірантури та аспірантів». Повномасштабне військове вторгнення росії в Україну сприяє опануванню наявних інструментів для забезпечення ефективної і стабільної роботи в навчальному закладі та активізує пошук нових. До цих інструментів належать хмарні сховища, зокрема Dropbox, Google Drive, OneDrive, Mega та інші. Лектори детально зупинилися на кожному хмарному сховищі та надали рекомендації стосовно їх використання в підготовці здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії під час війни. Також детальну увагу було звернуто на діяльності аспірантури в умовах війни.

Щиро вдячні всім зацікавленим, хто долучився до онлайн-зустрічі!

Поширити