Проведено лекцію у межах науково-педагогічних стажувань на базі Куявського університету у Влоцлавеку

Проведено лекцію у межах науково-педагогічних стажувань на базі Куявського університету у Влоцлавеку

348

За активної підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулася онлайн-лекція в межах науково-педагогічних стажувань, що проходять на базі Куявського університету у Влоцлавеку.

Сьогоднішню онлайн-зустріч вступним словом розпочав директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він привітав учасників заходу та підкреслив необхідність міжнародної співпраці, адже саме завдяки їй підвищується ефективність навчання.

Спікером події була магістр Джоанна Скиба, експерт в галузі освіти та електронного навчання для дорослих (Республіка Польща). Тема її лекції: «Гендерна рівність у сфері освіти: розбиваючи «скляну стелю».

Як показує досвід демократичних країн, розвиток державної ґендерної політики в усіх сферах вимагає посилення освітянського потенціалу саме з гендерної рівності.

І для ефективності реалізації цього завдання необхідно зосередити увагу на двох головних складових частинах. По-перше, це всеохоплюючий доступ до знань про гендерну проблематику. А по-друге, необхідно забезпечити всебічне подання інформації, яка спрямована на подолання гендерних бар’єрів та стереотипів, з урахуванням специфіки конкретної аудиторії.

У своїй лекції пані Джоанна зосередилась на жінках, їхніх правах та ролі у сфері освіти впродовж останніх століть. Чи отримали жінки права, за які вони боролися? Чи стала для них сприятливою ситуація на ринку освіти? Які є шляхи підтримки жінок для процвітання їхньої освітньої кар’єри?

Таким чином, учасники онлайн-лекції змогли почерпнути для себе багато важливої інформації, яка знадобиться їм у майбутньому.

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході ЦУЄНС!

Поширити