Проведено завершальну лекцію в межах підвищення кваліфікації щодо різновидів інтелекту

Проведено завершальну лекцію в межах підвищення кваліфікації щодо різновидів інтелекту

421

Відбулася завершальна лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Різновиди інтелекту та їх роль в освітньому процесі ХХІ століття».

Тема сьогоднішньої зустрічі – «Практичний інтелект сучасної людини». Усіх учасників підвищення кваліфікації із цим інтелектуальним і насиченим за змістом матеріалом ознайомили докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету кандидат сільськогосподарських наук Ігор Лядський та експерт із тілесних практик, інструктор з альфа-гравіті та дошок Садху Олена Молодова (АКА «Еля Лань»).

У ході лекції було розглянуло розлогу тематику так званого практичного інтелекту, яка включає в себе різні підтеми, зокрема й тілесно-кінестатичний інтелект. Лектори висвітлили такі актуальні питання, як актуалізація знань щодо трикутника розвитку, поняття когнітивного та структурного соціального капіталу, практичний інтелект. Також були представлені вправи на розвиток креативності. Друга частина лекції стосувалася когнітивної гнучкості та її розвитку, нейропластичності, фізіології інтелекту і нейрогімнастики.

Також було проведено невеличку наукову дискусію стосовно так званого оптимального інтелекту.

Наприкінці онлайн-зустрічі Ігор Лядський зробив узагальнення щодо всього курсу лекцій і пояснив, що перша його лекція була присвячена загалом різновидам інтелекту, різноманітності тлумачень поняття та феномену інтелекту. Друга лекція стосувалася питань соціального інтелекту та емоційного інтелекту. Також увагу було зосереджено на категорії «професійний інтелект». Зрештою, третя зустріч стосувалася практичного інтелекту, тілесного інтелекту та загалом гармонійного поєднання розуму й компетентності тіла з розумом і компетентністю людини.

Дякуємо всім, хто долучився до сьогоднішньої події та брав
участь у всьому курсі лекцій!

Поширити