Розпочалася серія лекцій, присвячених науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з права

Розпочалася серія лекцій, присвячених науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з права

775

7 березня відбулася перша з трьох лекцій всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасні аспекти та актуальні підходи в навчанні, викладанні й дослідженні державно-правових дисциплін». Організаторами заходу є Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка та Центр українсько-європейського наукового співробітництва. У науковому заході мали можливість узяти участь науково-педагогічні співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, практичні працівники, докторанти, аспіранти, студенти та всі бажаючі, які цікавляться державно-правовими дисциплінами.

Зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він привітав учасників заходу та побажав продуктивної роботи, наснаги та швидкої перемоги.

Спікером наукового заходу виступила Катерина Євгенівна Трошкіна – кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Коло наукових інтересів Катерини Євгенівни охоплюють конституційне законодавство періоду Української революції, право інтелектуальної власності та реєстрація авторського права. Лекторка сьогоднішньої доповіді є автором та співавтором понад 50 наукових та навчально-методичних праць з актуальних питань національного законодавства, з яких 18 наукових статей у фахових виданнях України. Також є співавтором 5 навчально-методичних посібників та співавтором однієї колективної монографії.

Її сьогоднішня лекція мала назву «Розвиток інституту прав людини як основа становлення сучасного права».  У ході своєї лекції спікерка висвітлює широке коло питань, які безпосередньо стосуються поняття прав людини, історії їх виникнення та розвитку як у світовій, так і в українській практиці, класифікації основних прав людини. Крім того, розкриваються деякі аспекти, які безпосередньо пов’язані з правами людини, зокрема, національний та міжнародний механізм їх захисту, гарантії реалізації основних прав та свобод людини і громадянина.

Підсумовуючи, можна зазначити, що лекція була досить цікавою та корисною для аудиторії, всі почерпнули для себе багато нової інформації.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 14 березня, о 14.30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити