Розпочато науково-педагогічне підвищення кваліфікації з права

Розпочато науково-педагогічне підвищення кваліфікації з права

319

Сьогодні відбулася перша онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Правова компетентність в еру цифрової трансформації». Організовано цей захід завдяки спільним зусиллям Одеського державного університету внутрішніх справ та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Сьогоднішня лекція мала назву «Зарубіжний досвід та міжнародно-правові стандарти застосування штучного інтелекту у кримінальному провадженні». Спікером лекції був завідувач кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Олег Шкута.

Під час своєї доповіді він аналізував систему штучного інтелекту, яка здатна використовувати великі дані, обчислювати, оцінювати, вивчати, робити дедуктивні міркування, абстрактно аналізувати та прогнозувати. Також лектор розкрив застосування штучного інтелекту в судових системах розвинених держав та проаналізував перспективи його використання у кримінальному провадженні України. Він розглядає доцільність використання штучного інтелекту у кримінальному провадженні, оцінює вплив використання цієї технології, описує можливі проблеми, які можуть виникнути в разі такого застосування, і пропонує шляхи їх вирішення. Також лектор розглянув можливість використання штучного інтелекту у кримінальному провадженні та його потенційний вплив на підвищення ефективності правоохоронних дій і боротьбу зі злочинністю.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення
кваліфікації відбудеться 16 січня о 14:30.

Поширити