Триває курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з цифровізації освіти та соціальних...

Триває курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з цифровізації освіти та соціальних проблем

274

Сьогодні, 15 квітня 2024 року, було проведено другу онлайн-зустріч у межах усеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Цифровізація освіти та соціальні проблеми в сучасному техногенно-інформаційному суспільстві».

На сьогоднішній лекції спікером виступив Ренат Ріжняк – доктор історичних наук, професор, професор кафедри математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Тема лекції: «Тенденції математичної освіти: аспекти застосування цифровізації та методів математичної статистики».

Під час сьогоднішньої лекції автор, перш за все, розповів про інтегрований підхід до навчання математики з точки зору задачного матеріалу в контексті задач інтегративного змісту. Було поєднано математику, інформатику та економіку. Також автор розповів про моделювання математичних задач з використанням пакетів комп’ютерної математики. Лектор торкнувся і питання методів математичної статистики та інформаційно-комунікаційної технології в математичній освіті, яке розглянув у контексті проєктів, пов’язаних із часовими рядами для вивчення динаміки певного процесу або системи. Далі лектор розповів про проєкти, пов’язані з гендерними вимірюваннями та їх інструментами тощо.

У кінці лекції відбувалась жвава дискусія, що свідчить про актуальність, важливість та цікавість теми заходу.

Із нетерпінням чекаємо на вас на наступній лекції у Zoom!
Ми нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 22 квітня о 14:30.

Поширити